Transport Online - Schipholtunnel A4 dicht tot na dinsdagochtendspits

Schipholtunnel A4 dicht tot na dinsdagochtendspits

Schipholtunnel A4 dicht tot na dinsdagochtendspits
27-03-2017 17:27 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - De Schipholtunnel in de A4, Amsterdam richting Den Haag, blijft zeker tot na de ochtendspits van dinsdag afgesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat.

In een vluchtgang van de tunnel was maandagmiddag een brandje, dat snel werd geblust en waarbij geen gewonden vielen. Maar de gevolgen zijn aanzienlijk: op de wegen in en rond Amsterdam staat het verkeer muurvast. "De auto's staan nu vast tot ín het centrum van Amsterdam door de dichte Schipholtunnel'', meldt de ANWB.

"Het herstel van camera's, kabels en leidingen gaat veel tijd kosten'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "De camera's moeten werken, anders mogen de tunnelbuizen niet open.'' De werkzaamheden duren volgens hem een dag, "ongeveer 24 uur''. Het zal er dus om spannen of de tunnel richting Den Haag open is voor de dinsdagavondspits.

Zowel de hoofd- als de parallelrijbaan is dicht. Verkeer wordt vanaf Badhoevedorp omgeleid (A9 en A5). Wie vanuit Amsterdam-Zuid naar Den Haag wil, kan over de A2 via Utrecht rijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions