Clicky

 
Transport Online - RHA: Calais maakt zich op voor weer een zomer vol overlast van migranten [+foto's]

RHA: Calais maakt zich op voor weer een zomer vol overlast van migranten

RHA: Calais maakt zich op voor weer een zomer vol overlast van migranten [+foto's]
27-03-2017 11:32 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Calais maakt zich op voor weer een zomer vol overlast van migranten. Dat is de conclusie van Road Haulage Association(RHA) bestuurder Richard Burnett die op 23 en 24 maart een bezoek bracht aan Calais.

"We zijn samen met een aantal journalisten opnieuw naar Calais afgereisd om de situatie voor vrachtwagenchauffeurs te bekijken in Calais", aldus Burnett.

"Binnen een uur na aankomst in de haven waren we al getuigen van gruwelijke overvallen op chauffeurs. We zagen een chauffeur zijn cabine verlaten en binnen enkele seconden probeerde een bende migranten zijn vrachtwagen binnen te komen. Ze slaagden erin maar gelukkig kon ons team de chauffeur bij terugkomst waarschuwen."

"Daarnaast werden ook wijzelf aangevallen omdat wij het hele schouwspel vastlegden op onze iPhones. Het was duidelijk dat de mensenhandelaren de aanvallen leidden. Elke keer wanneer een vrachtwagen aan kwam rijden verschenen er ook groepjes migranten rondom de vrachtwagens", vervolgt Burnett zijn verhaal.

“Ik vrees echt voor het leven van deze chauffeurs. Deze gebeurtenissen gebeuren allemaal op klaarlichte dag en het is duidelijk dat dit geen op zichzelf staande incidenten zijn", aldus Burnett.

Ook zo'n 64 kilometer voor Calais, op de A25 nabij tankstation Aire de Service, dat vrachtwagenchauffeurs gebruiken als hun laatste stop voor de tunnel, worden chauffeurs belaagd door migranten.

Afgelopen oktober waarschuwde de RHA al dat het ontmantelen van de 'Jungle' geen oplossing voor het migrantenprobleem in Calais zou zijn. "Het is duidelijk te zien dat onze zorgen niet ongegrond waren en dat de realiteit is dat de migranten in grote getalen terug zijn met maar één doel: zo snel mogelijk Groot-Brittannië bereiken."

"We kunnen ons in Calais opmaken voor een herhaling van vorig jaar zomer", besluit Burnett.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden