Transport Online - KNVB ontslaat bondscoach Blind

KNVB ontslaat bondscoach Blind

KNVB ontslaat bondscoach Blind
26-03-2017 22:22 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Danny Blind is zondag ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt de KNVB in een persbericht. Aanleiding voor het ontslag is de nederlaag van zaterdag in de WK-kwalificatie tegen Bulgarije (2-0).

Assistent Fred Grim zit dinsdag op de bank als interim-coach als Oranje in de Amsterdam ArenA tegen Italië oefent. De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach.

"We hebben respect voor wat Danny betekend heeft voor ons en voor het elftal tijdens zijn dienstverband. Maar omdat de sportieve resultaten helaas zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen'', aldus directeur Jean Paul Decossaux.

"We waren op de goede weg. Bulgarije uit was naar mijn idee een incident", aldus Blind zelf. "Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt."

Kwalificatieduels

Blind was sinds 1 augustus 2015 bondscoach van Oranje. Daarvoor was hij de eerste assistent van Louis van Gaal en Guus Hiddink bij het Nederlands elftal. Blind wist de nationale ploeg niet meer naar het EK van Frankrijk te loodsen nadat hij de ontslagen Hiddink mocht vervangen. Onder zijn leiding verloor Oranje drie van de vier kwalificatieduels voor de Europese eindronde met 24 ploegen.

Na de nederlaag van zaterdag tegen Bulgarije (2-0) is ook deelname aan het WK in Rusland ernstig in gevaar gekomen. Oranje duikelde van de tweede naar de vierde plaats van de groep. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De beste acht nummers twee van negen poules krijgen een herkansing in de play-offs.

Hoede

Blind genoot weinig ervaring als hoofdtrainer toen de KNVB hem doorschoof als vervanger van Hiddink. Hij had alleen het eerste elftal van Ajax ruim een jaar onder zijn hoede gehad. Als bondscoach van Oranje kende Blind veel tegenslag met veel geblesseerde spelers en assistenten die vertrokken. Hij kreeg Oranje ook niet aan het voetballen met de wedstrijd tegen Bulgarije als enorm dieptepunt.

Voor de KNVB zal het niet meevallen om een goede opvolger te vinden. Veel geschikte kandidaten liggen vast of zullen het moment van instappen niet ideaal vinden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions