België controleert internationale lijnbussen

België controleert internationale lijnbussen
26-03-2017 00:30 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - De politie in België heeft zaterdag voor het eerst een controleactie uitgevoerd die gericht was op internationale lijnbussen met een stopplaats in Antwerpen. Opzet van de actie was om een beeld te krijgen van het publiek dat Europa met dergelijke bussen doorkruist.

"In het verleden is al gebleken dat Mehdi Nemmouche, de dader van de aanslag op het Joods Museum in Brussel en Anis Amri, die met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn inreed, van deze bussen gebruik maakten om snel naar een ander land te vluchten'', zei Bob Leys, commissaris bij de federale wegpolitie in de provincie Antwerpen.

In totaal werden negen bussen en 243 passagiers gecontroleerd. Ook werd bagage besnuffeld door honden die getraind zijn om explosieven, drugs of cash op te sporen. Er werden vijf illegalen aangetroffen, verder maakte de politie zes processen-verbaal op voor drugsbezit en één voor verboden wapens. Twee chauffeurs mochten niet verder rijden, één omdat hij nog onder invloed was van een joint en de ander omdat hij zich niet had gehouden aan de rij- en rusttijden.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden