Clicky


Aanslagpleger Londen handelde alleen

Aanslagpleger Londen handelde alleen
26-03-2017 00:28 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Khalid Masood, de dader van de aanslag in Londen woensdag, handelde alleen. Dat stelt de politie zaterdagavond in een verklaring. ,,We moeten allemaal accepteren dat er een kans bestaat dat we nooit de motieven achter de aanslag zullen weten", tekende de BBC op uit de mond van een politiechef van de Metropolitan Police.

"De motieven zouden weleens met de dader mee het graf zijn ingegaan", aldus de politiechef.

Volgens de informatie van de politie zijn er geen vervolgaanslagen gepland. Bij de aanslag reed de 52-jarige Masood met zijn auto in op voetgangers, waarna hij uitstapte en een politieagent neerstak. Door de aanslag kwamen vijf mensen om, onder wie de dader.

Politieonderzoekers bevestigden zaterdag dat vanaf het moment dat Masood met zijn auto inreed op voorbijgangers tot het moment dat hij werd neergeschoten exact 82 seconden waren voorbij gestreken.

"We zijn er stellig van overtuigd dat hij het allemaal alleen heeft gedaan maar ook dan moeten we met absolute zekerheid vaststellen waarom Masood deze verschrikkelijke daad pleegde", legde de politiechef uit. "We denken dat hij geïnspireerd is door terroristenpropaganda of dat anderen hem hebben aangemoedigd, geholpen of gestuurd. Mocht dat laatste het geval zijn dan zullen diegenen voor het gerecht gebracht worden."

In het onderzoek naar de aanslag zit nog een verdachte uit Birmingham van 27 jaar vast. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische daad.