Clicky


Inval bij Satudarah Tilburg vanwege witwasverdenking

Inval bij Satudarah Tilburg vanwege witwasverdenking [+foto]
24-03-2017 23:43 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - In het tijdelijke clubhuis van Satudarah in Tilburg is vrijdagavond een inval geweest. De motorclub wordt verdacht van witwaspraktijken. Tientallen leden die in het clubhuis waren, werden gefouilleerd. De actie begon omstreeks 20.30 uur en er waren zo'n vijftig agenten bij betrokken. Onder meer administratie is in beslag genomen.

De clubleden werden allemaal gehoord. Daarover zei een politiewoordvoerder eerder op de avond: "Niemand wordt aangehouden, behalve als sprake is van strafbare feiten zoals verboden wapenbezit''. Volgens Omroep Brabant zijn twee arrestaties verricht.

In het voormalige partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg dat nu dienst doet als clubhuis van Satudarah is de politie vaker binnengevallen.

De inval van vrijdagavond staat volgens de woordvoerder los van een eerdere verdenking van witwassen. Vorige maand sloot autoverhuurbedrijf Hertz de Tilburgse vestiging wegens vermoedens van witwassen. Leden van Satudarah zouden er auto’s voor langere tijd huren en contant betalen.