Transport Online - Kort geding om ontslag drie chauffeurs Brinkman Trans Holland te voorkomen

Kort geding om ontslag drie chauffeurs Brinkman Trans Holland te voorkomen

Kort geding om ontslag drie chauffeurs Brinkman Trans Holland te voorkomen
24-03-2017 17:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EMMEN - FNV Transport en Logistiek is namens drie chauffeurs van transporteur Brinkman Trans Holland (Brinkman) uit Emmen naar de rechter gestapt om te eisen dat de chauffeurs hun gewone werkzaamheden weer kunnen oppakken. Het kort geding dient maandag 27 maart om 10:30 uur bij de rechtbank Leeuwarden (Zaailand 102 in Leeuwarden).

Brinkman probeert de chauffeurs nu voor de derde keer te ontslaan omdat ze voor hun rechten opkomen. Eerdere rechtszaken daarover trok Brinkman weer in voordat deze door de rechter zouden worden behandeld.

'Zo stoppen we de race naar beneden'

FNV-voorzitter Han Busker: "Ik ben er trots op dat onze kaderleden bij Brinkman opstaan voor hun rechten en niet wijken voor bedreigingen van hun werkgever. In december was ik bij de IKEA-actie in Barendrecht waar kaderleden van zowel IKEA als transportbedrijven zij aan zij stonden om aandacht te vragen voor wat er bij de transporteurs van IKEA gaande is. Daar sprak ik ook onze kaderleden van Brinkman. Respect voor deze mannen. Met zulke kaderleden gaan we de race naar beneden stoppen en zorgen voor een eerlijke arbeidsmarkt."

Ruim een maand geleden wonnen drie chauffeurs die ook vakbondskaderlid zijn samen met FNV een rechtszaak tegen Brinkman over de inzet van buitenlandse chauffeurs en cao-naleving. De vrachtwagenchauffeurs kregen daarop flinke nabetalingen.

Opkomen voor rechten leidt tot ontslag

De inspectie ILT heeft enige tijd geleden een onderzoek gedaan bij het bedrijf. Bovendien heeft Brinkman naar aanleiding van de eerder verloren rechtszaak de nodige aandacht gekregen in de pers. Dit wordt de drie chauffeurs verweten en vanwege hun FNV-lidmaatschap zijn twee van hen ontslagen en hangt de derde ontslag boven het hoofd. Eén van de chauffeurs heeft zich volgens Brinkman op Facebook negatief uitgelaten over het bedrijf.

Dubbele moraal bij Brinkman

Volgens FNV heerst een dubbele moraal bij het transportbedrijf. Eerder bedreigde een kantoormedewerker de chauffeurs en een vakbondsmedewerker al met de dood. Deze kantoormedewerker werkt nog gewoon bij Brinkman en heeft nu zelfs eigen vrachtauto’s die in onderaanneming van Brinkman en IKEA ritten rijden. Brinkman heeft nooit afstand willen nemen van de bedreigingen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions