Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis op 25 en 26 maart

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis op 25 en 26 maart
23-03-2017 17:03 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

Van zaterdag 25 maart 18.00 uur tot zondag 26 maart 18.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat reparatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is alleen de westelijke sluiskolk beschikbaar voor de scheepvaart.

Reparatiewerkzaamheden

Sas van Vreeswijk voert dit weekend reparatiewerkzaamheden uit aan van een van de omloopwielen van de oostelijke kolk van de Beatrixsluis. Het omloopwiel zit bovenin de heftoren en is het wiel waar de kabels overheen lopen die de hefdeur omhoog hijsen. Deze blijkt iets over zijn as te zijn verschoven, waardoor het omloopwiel de betonconstructie licht aanraakt. Om het risico op schade en een lange onverwachte stremming te voorkomen, moet het omloopwiel op deze korte termijn worden gerepareerd.

Langere wachttijden

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Op de Twitter-pagina van de Beatrixsluis kunnen schippers tijdens de stremming de actuele wachttijden volgen. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor omwonenden.

Verbreding verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden