MAAT neemt gloednieuwe Scania R450 in gebruik

MAAT neemt gloednieuwe Scania R450 in gebruik
23-03-2017 16:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALBLASSERDAM - In augustus 2016 introduceerde Scania in Parijs het nieuwe paradepaardje: de Scania R450. Indrukwekkend chauffeurscomfort, optimaal laadvermogen en revolutionair in brandstofbesparing. MAAT heeft begin maart deze volbloed onder de trucks op feestelijke wijze in ontvangst genomen. Directeur Arjan Maat: "De Scania R450 is een aanwinst voor het bedrijf en past naadloos in onze visie op Fourth Party Logistics (4PL) en duurzaamheid."

Wim Jongenelen is de chauffeur van de nieuwe R450 en is daar bijzonder content mee: "Het was een verrassing dat deze Scania aangekocht is en een nog grotere verrassing dat ik hierin mag gaan rijden. Er zijn nog maar een handjevol R450-modellen in Nederland. Inmiddels heb ik er al een paar kilometer opzitten. Er zijn mooie foto’s gemaakt voor de pers en onderweg heb ik er zelf ook al een paar gemaakt. Leuk voor het thuisfront, toch?"

De sleutel is overhandigd door Chris Snelderwaard van Scania Alblasserdam. "Twee weken na het in gebruik nemen van de Scania lopen we met de chauffeur alles nog eens door. Dan heeft hij er mee gereden en mogelijk nog vragen of nieuwe dingen ontdekt. Hij is zo nieuw dat wij ongetwijfeld ook nog iets van de chauffeur leren."

Geïmponeerd

Directeur Arjan Maat is onder de indruk van de Scania R450: "Een prachtige innovatie en mooie, stoere uitstraling. Bovendien ergonomisch ruim voor de chauffeur. Want de Scania R450 heeft een speciaal ontworpen interieur met veel leefruimte, een vlakke vloer, uitgebreide opbergmogelijkheden en het uitstekende zicht vanaf de chauffeurspositie. Het rijgedrag is eveneens verbeterd, omdat bij het nieuwe onderstel de vooras iets naar voren is geplaatst."

De R450 is ook nog eens een stuk zuiniger. Arjan Maat: "De nieuwe managementsystemen op de motoren in combinatie met een veel aerodynamischer vormgeving zorgen volgens de fabriek voor een vijf procent lager brandstofverbruik. Dat in combinatie met de geoptimaliseerde Euro 6-motoren zorgen voor een ware aanwinst voor ons bedrijf, want de truck past naadloos in onze visie op Fourth Party Logistics (4PL) en duurzaamheid."

MAAT is een allround logistiek dienstverlener uit Zuid-Holland. In 1934 opgericht en uitgegroeid tot een familiebedrijf van formaat dat uw wereld in beweging houdt. Met exceptioneel transport en contractvervoer. Met alle denkbare dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfsauto’s. Met warehousing én een concept voor truckparking. Volledig denkend vanuit fourth party logistics (4PL) en duurzaamheid. MAAT heeft 180 medewerkers in dienst en is ISO 9001-, VCA-, BOVAG- en BMWT-gecertificeerd, label 4.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier