Transport Online - Kamerleden DENK blijven staan uit protest

Kamerleden DENK blijven staan uit protest

Kamerleden DENK blijven staan uit protest
23-03-2017 13:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De drie leden van de politieke partij DENK zijn donderdag uit protest even blijven staan aan het begin van de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. Tunahan Kuzu en zijn partijgenoten Selçuk Öztürk en Farid Azarkan zijn ontevreden over de plekken die zij in de vergaderzaal van de Tweede Kamer hebben gekregen.

De drie bleven even staan op het moment dat Kamervoorzitter Khadija Arib sprak over de aanslag van woensdag in Londen. Kuzu, Öztürk en Azarkan gingen al snel weer zitten.

De verdeling van de stoeltjes in de Tweede Kamer gebeurt min of meer op ideologische volgorde: de SP zit helemaal aan de linkerzijde van de plenaire zaal en de PVV aan de rechterkant. NRC meldde woensdag dat DENK vooralsnog op de achterste rij is ingedeeld, ingeklemd tussen twee andere partijen en naar hun zin te ver naar de linkerkant.

Niet alleen DENK is ontevreden met de zetelverdeling. Thierry Baudet en Theo Hiddema van het Forum voor Democratie (FVD) zitten helemaal aan de rechterkant, naast de PVV. Partijleider Baudet gaf eerder aan dat hij zijn Forum als een middenpartij ziet en een plek naast de PVV daarom niet ziet zitten. Opmerkelijk genoeg zei Hiddema donderdag in een interview met de Telegraaf dat er in zijn ogen nauwelijks verschillen bestaan tussen het FVD en de PVV.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions