IS claimt aanslag in Londen

IS claimt aanslag in Londen
23-03-2017 13:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Islamitische Staat (IS) heeft donderdag de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Londen opgeëist. De terreurgroep deed dat via het 'persbureau' Amaq. Dat is gelieerd aan IS.

"De dader van de aanslag voor het parlement was een soldaat van Islamitische Staat. Hij voerde de operatie uit als reactie op een oproep om burgers van de coalitie te treffen'', aldus de verklaring. Met het woord 'coalitie' verwees IS naar de partijen die samenwerken in de strijd tegen de terreurgroep.

Door de aanslag bij het Britse parlementsgebouw kwamen woensdag vier mensen om, onder wie de dader. De Britse autoriteiten vermoeden dat de dader op eigen houtje handelde.

De Britse premier Theresa May zei dat dat de dader in Groot-Brittannië was geboren. De identiteit van de dader wordt volgens haar vrijgegeven, zodra de stand van het onderzoek dat mogelijk maakt.

De dader van de aanslag reed met een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge. Britse media meldden dat de dader de auto, een Hyundai, had gehuurd in de plaats Solihull, dicht bij Birmingham.

Na de aanslag deed de politie op meerdere plekken invallen, onder meer in Birmingham. Acht mensen zijn opgepakt. Het is niet bekend waarom de arrestaties zijn verricht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden