Clicky


Overbuurvrouw stak peuter Uithoorn vermoedelijk neer

Overbuurvrouw stak peuter Uithoorn vermoedelijk neer
22-03-2017 13:34 | Binnenland | auteur ANP

UITHOORN - Het driejarige kind dat dinsdag in Uithoorn gewond raakte door een steekincident is waarschijnlijk aangevallen door een overbuurvrouw. Dat maakte de politie woensdag bekend. Wat de vrouw tot haar daad heeft gedreven wordt nog onderzocht.

De vrouw was op bezoek bij het slachtoffertje. Toen de moeder van het kind naar buiten ging om een sigaretje te roken, stak de vrouw het kind neer, aldus een woordvoerder van de politie. Na haar daad vluchtte ze weg op een gele fiets. De politie begon onmiddellijk een zoektocht, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Vanuit het toestel zagen agenten de vrouw op een afdak tussen twee flats liggen. Ze was van een van de gebouwen gesprongen. Reanimatiepogingen mochten niet baten.

De vrouw was bekend bij hulporganisaties en de politie, aldus de woordvoerder. Het kind is behandeld in het ziekenhuis en "maakt het naar omstandigheden goed'', aldus de gemeente Uithoorn.

De betrokkenen krijgen slachtofferhulp. "Ons medeleven gaat uit naar het slachtoffertje en haar gezin, maar ook naar de familie/nabestaanden van de dader. We wensen hun allen veel sterkte bij het verwerken van deze afschuwelijke gebeurtenis en bieden hulp aan. Het incident heeft grote indruk gemaakt in Uithoorn, op bekenden van de beide gezinnen, maar ook op getuigen en anderen'', zei burgemeester Dagmar Oudshoorn-Tinga.