Beroepscommissie: Mooy Logistics mag internationale chauffeurs niet een loonschaal terugzetten

Beroepscommissie: Mooy Logistics mag internationale chauffeurs niet een loonschaal terugzetten
21-03-2017 11:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - September vorig jaar kondigde Mooy Logistics uit Waddinxveen aan dat zij haar chauffeurs, zowel nationaal als internationaal, een loonschaal terug zou zetten. De Beroepscommissie heeft vorige week besloten dat dit voor de internationaal rijdende chauffeurs niet terecht is gebeurd en oordeelt dat zij in loonschaal E dienen te worden ingedeeld.

Volgens Frank Pavias, van FNV Transport & Logistiek, heeft de Beroepscommissie geoordeeld dat de laad-los chauffeurs terecht in loonschaal D zijn ingedeeld. Ook de nationaal rijdende chauffeurs blijven in de D-schaal.

FNV Transport & Logistiek zal nu in gesprek gaan met Mooy Logistics over het corrigeren van de ten onrechte doorgevoerde herwaardering.

"De wereld om ons heen verandert, de transport en logistiek verandert en Mooy Logistics verandert ook mee. Niet om het veranderen zelf maar om als onderneming te kunnen blijven voortbestaan", rechtvaardigde het bedrijf in september de genomen beslissing. 

In oktober 2016 moest het bedrijf ook al 30.000 euro nabetalen aan chauffeurs die ten onrechte in een onjuiste functieschaal waren ingedeeld.

Mooy Logistics is gespecialiseerd in het vervoeren van fruit, groenten, bloemen, planten en andere geconditioneerde producten. Mooy Logistics beschikt over circa 110 vrachtwagens en zo’n 240 chauffeurs en is actief vanuit vestigingen in Waddinxveen en Breda (Hazeldonk).

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden