Luchthavens verwerkten 70 miljoen passagiers

Luchthavens verwerkten 70 miljoen passagiers
21-03-2017 09:21 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Nederlandse luchthavens hebben vorig jaar samen voor het eerst meer dan 70 miljoen passagiers verwerkt. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

De passagiersstroom groeide in totaal met 8 procent ten opzichte van 2015, tot 70,3 miljoen reizigers. Het overgrote deel van de reizigers vloog uiteraard via Schiphol, dat begin dit jaar al bekendmaakte het recordaantal van 63,5 miljoen passagiers te hebben verwelkomd in 2016. Eindhoven zag de stroom met bijna 10 procent groeien, naar 4,8 miljoen passagiers. Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde verwerkten de overige 3 procent van de reizigers.

Ruim 10 miljoen passagiers vlogen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, dat daarmee het populairste land van herkomst en bestemming is. Spanje volgde met 7,5 miljoen reizigers. De Verenigde Staten staan op drie met in totaal 5 miljoen passagiers. Het passagiersvervoer tussen Nederland en Turkije vertoonde de sterkste daling, met een min van 17,5 procent.

Vanuit Nederland vlogen de meeste reizigers tussen Schiphol en Londen Heathrow en tussen Schiphol en Barcelona.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden