Halbe Zijlstra: PvdA welkom in nieuwe kabinet

Halbe Zijlstra: PvdA welkom in nieuwe kabinet
18-03-2017 09:59 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De PvdA is wat betreft Halbe Zijlstra van harte welkom in het nieuwe kabinet als ze dat zelf ook wil. "Ondanks de grote ideologische verschillen is het voor ons nog altijd een optie. Maar laten we realistisch zijn: Asscher moet nu eerst even wat verbandtrommels bij de PvdA laten aanrukken'', zegt de VVD-fractievoorzitter zaterdag in een interview met het AD.

Het is volgens Zijlstra nog geen uitgemaakte zaak dat GroenLinks, de grote winnaar van de verkiezingen, zitting neemt in het kabinet: "Dan moet je dingen inleveren. Vraag is of ze dat willen. Bij Klaver droop het enthousiasme er niet vanaf in de campagne om met ons te gaan. En gezien hun programmapunten zijn ze niet onze gedroomde partner.''

Zijlstra bestrijdt de lezing dat zijn partij standpunten heeft overgenomen van de PVV om die partij de wind uit de zeilen te nemen. "Amehoela. Dat laat ik me niet aanleunen. De PVV heeft juist zaken van ons overgenomen. Ze is de radicale variant van de VVD'', aldus Zijlstra.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden