Transport Online - Havenbedrijf Antwerpen stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa

Havenbedrijf Antwerpen stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa

Havenbedrijf Antwerpen stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa
17-03-2017 11:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Het Havenbedrijf Antwerpen breidt zijn netwerk van buitenlandse vertegenwoordigers uit met een nieuwe vertegenwoordiger voor Centraal- en Oost-Europa. Sinds 1 maart is Martin Hubenak de vertegenwoordiger van de Antwerpse haven voor de lokale markt in Tsjechië, Slovakije en Polen.

Een van zijn voornaamste taken zal erin bestaan het spooraanbod tussen de haven van Antwerpen en deze Oost-Europese landen te versterken. Hubenaks ervaring als project manager bij onder meer DB Schenker en als logistiek directeur bij Vitkovice Steel zal hier allicht van pas komen.

Belang van Centraal- en Oost-Europa

Sinds 2004 maken Tsjechië, Slovakije en Polen deel uit van de Europese Unie. Het aantal buitenlandse investeringen in deze landen groeide de laatste jaren enorm, vele arbeidsintensieve productiesites werden verlegd van West- naar Oost-Europa. Gevolg daarvan is een fors groeiende import en export en goederenstromen die hun weg moeten vinden doorheen een regio die zich op een strategisch kruispunt bevindt tussen Oost-West en Noord-Zuid corridors.

Opportuniteiten voor Antwerpen

Vandaag is de haven van Antwerpen nog niet voldoende gekend in deze regio. Nochtans is de afstand tussen Antwerpen en de CEE (Central and Eastern Europe)-landen optimaal voor spoorvervoer. Op langere afstand kan de trein namelijk kostenefficiënt worden ingezet en is het efficiënter en duurzamer dan het wegvervoer. Een tijdige ontwikkeling van aantrekkelijke intermodale producten moet de verwachte toename van goederenstromen, zowel in de CEE-regio als in de haven van Antwerpen, kunnen opvangen.

De nieuwe havenvertegenwoordiger zal hierin een actieve rol opnemen. Ook het versterken van het ‘Port of Antwerp’-merk, het onderhouden van regelmatige contacten met lokale stakeholders en het uitwisselen van informatie tussen de Antwerpse havengemeenschap en de lokale stakeholders, behoren tot zijn takenpakket.

Havenvertegenwoordiger

Het Havenbedrijf vond in Martin Hubenak de geschikte kandidaat om deze taken te realiseren. Naast zijn commercieel profiel en relevante expertise in de spoorsector, kan hij ook bogen op een uitgebreide logistieke ervaring, dankzij de functie van logistiek directeur die hij bekleedde bij Vitkovice Steel, een van de belangrijkste staalproducenten in Tsjechië. Hij bouwde doorheen zijn professionele carrière een breed netwerk van contacten en relaties op dat hij zal kunnen aanwenden in zijn nieuwe functie van havenvertegenwoordiger. Het kantoor van Hubenak bevindt zich in Tsjechië, vlakbij de grens met Polen en Slovakije.

In het tweede kwartaal van dit jaar zal het Havenbedrijf een tweede vertegenwoordiger aanstellen voor de markten Oostenrijk en Hongarije.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions