Transport Online - 7,7 procent meer vrachtvervoer vanaf Brussels Airport

7,7 procent meer vrachtvervoer vanaf Brussels Airport

7,7 procent meer vrachtvervoer vanaf Brussels Airport
17-03-2017 11:54 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De groeitrend van de afgelopen maanden bij het vrachtvervoer op Brussels Airport zette zich ook voort in februari 2017. Ondanks het feit dat februari 2016 een schrikkeldag meer telde dan afgelopen februari is het vrachtvervoer toch gestegen met 7,7 procent dankzij de sterke stijging bij het volvrachtvervoer en de express diensten.

De volumegroei van het volvrachtvervoer (+42,4 procent) wordt gerealiseerd met uitsluitend dagvluchten en met een minimum aan extra vluchten (+6,9 procent). Ook de express diensten tonen groei aan (+7,1 procent) met nauwelijks een groei van het aantal extra vluchten.

Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen is in vergelijking met februari vorig jaar gedaald met 19,3 procent, enerzijds door het schrikkeldageffect van vorig jaar en anderzijds door het wegvallen van Jet Airways vanaf maart 2016.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen op Brussels Airport is afgelopen maand met 4,3 procent gedaald in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ook hier speelt het schrikkeldageffect een rol. De bezettingsgraad op de toestellen is gestegen van 104 passagiers per vlucht naar 110 passagiers per vlucht. Dit bevestigt de stijgende trend van de afgelopen jaren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions