Clicky


Camiel Eurlings gaat in op transactieaanbod OM

Camiel Eurlings gaat in op transactieaanbod OM
16-03-2017 20:05 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Oud-minister en CDA-coryfee Camiel Eurlings gaat in op een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) in een langlopend conflict met zijn ex-vriendin. Het OM vond voldoende bewijs dat Eurlings zich in 2015 schuldig heeft gemaakt aan 'eenvoudige mishandeling' en had hem en zijn ex gevraagd een oplossing te vinden via een onafhankelijk bemiddelingstraject.

De mishandeling vond plaats in juli 2015 in Valkenburg. De ex-vriendin deed pas bijna een halfjaar later aangifte. Op zijn beurt deed Eurlings aangifte wegens smaad en een poging tot afpersing, maar daarvoor is geen bewijs gevonden, meldde het OM september vorig jaar.

"Eurlings heeft woensdag het aanbod van het OM geaccepteerd om de voor alle partijen vervelende en langslepende zaak nu te kunnen afsluiten'', aldus zijn woordvoerder donderdag. ,,Over de inhoud van de transactie in deze privézaak worden geen verdere mededelingen gedaan. Het OM heeft op grond van gedegen onderzoek besloten de aangifte door de ex-vriendin buiten de rechter om te schikken.''

Een afdoening middels een transactie betekent volgens de woordvoerder dat een strafrechtelijke vervolging niet aan de orde is. Er is volgens hem dan ook geen sprake van een strafrechtelijke veroordeling of erkenning van schuld door Eurlings.

Eurlings maakte enige tijd deel uit van de top van de KLM en is sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).