Clicky


Koeltransport Aalsmeer behaalt ISO 22000 certificaat

Koeltransport Aalsmeer behaalt ISO 22000 certificaat
16-03-2017 13:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WESTLAND - Koeltransport Aalsmeer BV heeft het certificaat NEN-EN-ISO 22000(2005) behaald. Met dit certificaat wordt de voedselveiligheid in de voedselketen geborgd. Het certificaat werd uitgereikt aan directeur John Voorend. ISO 22000 is één van diensten van MPS-ECAS op het gebied van voedselveiligheid.

ISO 22000 is een internationale norm die de eisen voor een managementsysteem op het gebied van voedselveiligheid beschrijft voor bedrijven in de voedselketen, van 'kwekerij tot op het bord'. Het uitsluiten van de risico’s die de voedselveiligheid aantasten is voor Koeltransport Aalsmeer een belangrijk punt geweest om te gaan voor dit certificaat.

De transporteur is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in transport en logistiek van bloemen en planten naar retailketens in Duitsland en Oost- Europa. Het bedrijf heeft een vestiging in Aalsmeer, één in Bemmel en één in Leipzig. Om de kwaliteit in het sierteeltvervoer te borgen is aan het einde van 2014 het Keurmerk Transport en Logistiek, met specialisatie Sierteelt, behaald (van TLN).

Retourlading Regelmatig laadt Koeltransport Aalsmeer ook levensmiddelen als retourlading. Om ook de kwaliteit van deze transportstromen van bestaande (en nieuwe) klanten te kunnen waarborgen, is er gekozen om het Keurmerk van TLN uit te breiden met ISO 22000.

Directeur John Voorend: "Wij hebben in ons bedrijf opgenomen dat voedselveiligheid boven alles gaat. Het is een prachtige uitdaging om bij elk transport weer alle risico’s uit te sluiten. ISO 22000 is hierbij een prima hulpmiddel voor ons management."

MPS-ECAS ziet de toenemende belangstelling van transportbedrijven voor certificaten die gaan over het borgen van de voedselveiligheid. Veel klanten van MPS-ECAS werken in de AGF-sector daarvoor wordt ook een breed scala van voedselveiligheidscertificaten aangeboden. Denk aan HACCP, BRC, IFS en Q&S. Ook verzorgt MPS-ECAS de certificering van bedrijven voor het Keurmerk Transport & Logistiek.