Clicky


Toyota investeert fors in fabriek Burnaston

Toyota investeert fors in fabriek Burnaston
16-03-2017 12:34 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - Toyota steekt de komende jaren 240 miljoen pond (275 miljoen euro) in verbetering en uitbreiding van zijn fabriek in de Engelse plaats Burnaston. Dat heeft de Europese tak van de Japanse autofabrikant donderdag bekendgemaakt.

De investeringen moeten het mogelijk maken nieuwe modellen in de fabriek te produceren. Daarmee kan de Britse markt beter en efficienter worden bediend, aldus de onderneming. De Britse overheid betaalt mee door ruim 21 miljoen pond beschikbaar te stellen voor training, onderzoek en aanpassingen om de fabriek milieuvriendelijker te maken.

Ook na het voorgenomen vertrek van Groot-Brittannië uit de EU blijft het land volgens directeur Johan van Zyl van Toyota Europe een belangrijke markt voor de autobouwer. Wel is het volgens de Zuid-Afrikaan van levensbelang dat er ook na de brexit sprake blijft van vrije handel, zonder importtarieven of andere belemmeringen, tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

Concurrent Ford investeert ook flink in een van zijn Europese productiefaciliteiten. Het Amerikaanse concern steekt 600 miljoen euro in zijn bestaande assemblagefabriek in de Duitse stad Saarlouis, die daarmee wordt voorbereid op de productie van de nieuwe Focus. Een deel van dat geld is bedoeld om de energievoorziening te verduurzamen, aldus het autobedrijf.