Clicky


Mainfreight wordt tweede huurder op WDPort of Ghent

Mainfreight wordt tweede huurder op WDPort of Ghent
16-03-2017 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Logistiek dienstverlener Mainfreight breidt zijn huidige warehousing activiteiten in België verder uit op het WDPort of Ghent. Deze nieuwe verhuring werd aangekondigd ter gelegenheid van het Belgian Pavilion Event van de haven van Gent op MIPIM. Het tweede project van WDP op deze locatie betreft 30.000 m², waarvan Mainfreight in een eerste fase een distributiecentrum van circa 9.000 m² zal innemen.

De oplevering van dit nieuwbouwproject is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2017. Het Havenbedrijf Gent is erg opgetogen met deze verdere ontwikkeling in de Gentse haven. 

WDPort of Ghent verwelkomt nieuwe huurder

De multimodale troeven van de WDP-locatie aan het Kluizendok in de haven van Gent, worden andermaal onderstreept door de verhuring van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum in de directe nabijheid van het WDP-nieuwbouwmagazijn dat in maart 2016 werd opgeleverd. Logistiek dienstverlener Mainfreight zal in de loop van het derde kwartaal van 2017 zijn intrek nemen in een nieuw gerealiseerd magazijn van 9.000 m².

Het perceel biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een nieuwbouwmagazijn voor een totale oppervlakte van 30.000 m². Mainfreight breidt zijn huidige opslagcapaciteit in België op die manier uit tot 105.000 m². Naast bestaande sites voor logistieke en distributieactiviteiten in Oostende en Genk, en kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen, zal Mainfreight in Gent logistieke, distributie- en toegevoegde waarde-activiteiten organiseren. 

Logistiek vastgoed van de toekomst op het WDPort of Ghent

Het logistiek vastgoed dat WDP op deze locatie aanbiedt, kan bogen op de unieke troeven van de Gentse haven als multimodale haven. De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor zorgen voor een efficiënte ontsluiting naar alle windstreken in Europa. WDP kan ook hier zijn huurders dus een uitgebreide multimodale flexibiliteit aanbieden. Na oplevering van het nieuwe distributiemagazijn voor Mainfreight, biedt het WDPort of Ghent nog een grondpotentieel voor de toekomst van ruim 130.000 m².

Foto's

  • Mainfreight
    Mainfreight