Clicky


Etihad breidt vloot uit met tiende vrachttoestel

Etihad breidt vloot uit met tiende vrachttoestel
15-03-2017 11:36 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

ABU DHABI - Etihad Cargo heeft zijn tiende vrachttoestel in ontvangst genomen. Daarmee breidt de snelst groeiende afdeling van de luchtvaartmaatschappij verder uit. Naast de vijf Boeing 777-vrachtvliegtuigen, brengt de toevoeging van een A330F het aantal Airbus-vrachttoestellen op vijf. De totale goederenvloot bedient wereldwijd 42 bestemmingen.

De oplevering van het toestel volgt op twaalf maanden aanhoudende groei voor de luchtvaartmaatschappij, die onlangs tien nieuwe vrachtroutes in gebruik nam en in totaal ruim 600.000 ton aan goederen vervoerde, iets meer dan in 2015.

James Hogan, President en CEO van Etihad Aviation Group, is op de hoogte van de onzekere factoren die over de hele wereld spelen, zoals het aanbod van vrachtvluchten dat de vraag overschrijdt en China’s overgang naar een dienstenindustrie. Beide zaken hebben een flinke impact op de sector.

Hogan benadrukte echter dat Etihad Cargo zich, dankzij de investeringen in partnerrelaties, op een goede positie bevindt om in 2017 alle mogelijke kansen te benutten: “De zeven partnermaatschappijen van de Etihad Aviation Group vormen samen ’s werelds op vijf na grootste cargogroep. Dit soort samenwerkingen spelen een steeds grotere rol in onze business."

Hogan erkent ook de rol die Abu Dhabi en de Golfregio hebben gespeeld in de wereldeconomie. Zo bevindt deze regio zich op de perfecte plek om volwassen, groeiende en opkomende markten te verbinden via de thuisbasis van Etihad, Abu Dhabi.

Vanaf Abu Dhabi vliegt Etihad Cargo met een combinatie van vrachttoestellen en ruimcapaciteit wereldwijd naar 124 bestemmingen.