Transport Online - Vrachtwagen op zijn kop in de berm na ongeval op A27 [+foto's]

Vrachtwagen op zijn kop in de berm na ongeval op A27

Vrachtwagen op zijn kop in de berm na ongeval op A27 [+foto's]
13-03-2017 17:27 | Ongevallen | auteur ANP

LEXMOND - [update 17:15 uur] De snelweg A27 (Breda in de richting Utrecht) is urenlang dicht geweest na een ongeval bij Lexmond met een vrachtwagen. Rond 13.00 uur belandde de vrachtwagen op zijn kop in de berm en pas in de avondspits, om 17.00 uur, ging weer één rijstrook open, meldde Rijkswaterstaat.

De andere kant op ontstond een kijkersfile, hoewel schermen werden geplaatst om de gevolgen van het ongeval aan het oog te onttrekken. Voor beide richtingen werd een omleidingsroute ingesteld.

De ANWB zei dat het rond 17.00 uur bij de plaats van het ongeval twee keer zo druk was als normaal. "De rest van het land kent een rustige avondspits, maar Utrecht vormt de uitzondering.''

Volgens de politie raakte de vrachtwagen, geladen met frituurvet, van de weg toen de chauffeur te hard moest remmen. De bestuurder raakte gewond door de klap en is naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen vloog in brand, maar het vuur kon snel worden geblust. De vrachtwagen wordt na de avondspits (na 21.00 uur) geborgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen