Transport Online - Britse partijen gewaarschuwd voor hackers

Britse partijen gewaarschuwd voor hackers

Britse partijen gewaarschuwd voor hackers
12-03-2017 14:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse dienst voor digitale veiligheid (NCSC) heeft politieke partijen opgeroepen zich te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. De organisatie bood de partijen hulp aan bij het nemen van maatregelen om hackers buiten de deur te houden.

"Jullie zijn op de hoogte van de berichtgeving over gebeurtenissen in de Verenigde Staten, Duitsland en andere plaatsen. Die herinneren ons aan de mogelijkheid dat vijandige acties worden ondernomen tegen het Britse politieke systeem'', schreef NCSC-topman Ciaran Martin volgens The Sunday Times.

Martin verwees daarmee onder meer naar beschuldigingen dat Russische hackers in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen de Democratische Partij belaagden. De NCSC wilde zondag niet bevestigen dat Rusland wordt gezien als het grootste gevaar voor de digitale veiligheid.

De Britse minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) zei zondag geen bewijs te hebben dat Moskou daadwerkelijk probeert het Britse democratische proces te ondermijnen. "Maar we hebben wel veel bewijs dat de Russen er de middelen voor hebben.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions