Clicky

 
Transport Online - Duitse senaat wil geen tol in grensregio's

Duitse senaat wil geen tol in grensregio's

Duitse senaat wil geen tol in grensregio's
10-03-2017 13:57 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse Eerste Kamer, de Bondsraad, is vrijdag opnieuw uitgevaren tegen het tolplan van de minister van Verkeer, Alexander Dobrindt. Dobrindt wil buitenlanders laten betalen voor het gebruik van autosnelwegen. De Bondsraad eist dat er uitzonderingen komen in grensregio's.

Er zou bij afritten van de snelwegen bij de grens van tol moeten worden afgezien, omdat die schadelijk zou zijn voor de economie langs de grens en voor de Europese integratie. Bovendien hamert de Bondsraad erop dat de kosten van de invoering van de tolheffing waarschijnlijk niet opwegen tegen de baten. Buurlanden, met name Oostenrijk en Nederland, zijn razend over de tolheffing.

De Bondsraad is een niet gekozen vergadering van 69 afgevaardigden van de zestien Duitse deelstaten. Dobrindt hoeft er voor zijn tolheffing geen toestemming te vragen. Maar de parlementen van de deelstaten kunnen de invoering ervan vertragen.

Met de verkiezingen in september in zicht is het overigens de vraag of Dobrindts plan de regeringswisseling overleeft. De tolheffing zou volgens de huidige planning in 2019 worden ingevoerd. Dobrindt verdedigde vrijdag zijn plan in de Duitse Tweede Kamer, de Bondsdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden