Transport Online - Uitzendkrachten bij Scania ontvangen bijna maandsalaris extra per jaar door convenant met FNV

Uitzendkrachten bij Scania ontvangen bijna maandsalaris extra per jaar door convenant met FNV

Uitzendkrachten bij Scania ontvangen bijna maandsalaris extra per jaar door convenant met FNV
10-03-2017 13:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Alle 600 uitzendkrachten bij truckfabrikant Scania Production in Zwolle gaan er ongeveer tien procent op vooruit per 1 januari 2017. Dit is bijna een maandsalaris per jaar extra. Ook bouwen ze pensioen op vanaf hun eerste werkdag. Een gedeelte van deze hogere beloning spaart de uitzendkracht in een pluspensioenregeling. Dat staat in een uniek convenant van FNV met werkgever Scania.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Metaal: "Zowel Scania als de FNV zijn blij met dit fantastische resultaat. Dit is de uitkomst van twee jaar overleg met elkaar om de verschillen in beloning tussen uitzendkrachten en vaste medewerkers te verkleinen."

In 2015 bleek uit onderzoek van Handhaving & Naleving van de FNV dat de verschillen in beloning tussen de Randstad-uitzendkrachten bij Scania Zwolle te groot waren. Het ging om een beloningsverschil van veertien tot twintig procent, waarbij tien procent verschil de toegestane marge is volgens de geldende cao Metalektro.

Pensioen voor uitzendkrachten

Een andere afspraak in het convenant ging over de pensioenen voor uitzendkrachten. "Heel erg uniek is dat er nu pensioen wordt geregeld voor de uitzendkrachten vanaf dag één. Voorheen was dit pas na anderhalf jaar", aldus FNV-vakbondskaderlid Gerrit Knol.

Foto's

 • J.Roeland
  Jan de Vaan
 • J.Roeland
  DE KOEIJER
 • Scania
  Scania
 • J.Roeland
  GLOUDEMANS


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions