Vrachtwagenchauffeur rijdt door rood licht en veroorzaakt ongeval

Vrachtwagenchauffeur rijdt door rood licht en veroorzaakt ongeval
09-03-2017 17:41 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur negeerde woensdag 8 maart rond 15.30 uur op de kruising Burgemeester Letschertweg met de Athenastraat in Tilburg het rode verkeerslicht en botste tegen de bestuurderskant van een personenauto.

De 43-jarige bestuurder uit Tilburg raakte bekneld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield de vrachtwagenchauffeur aan.

Meerdere automobilisten stonden te wachten op de Burgemeester Letschertweg voor het verkeerslicht. Ze kregen groen licht en trokken op om linksaf te slaan, maar van links verscheen plotseling een vrachtwagen en knalde tegen de eerste personenauto, meldt de politie. Naar eigen zeggen reed de chauffeur 80 km/uur. Het slachtoffer - bekneld achter het stuur - werd door de brandweer bevrijd. Hij ging met letsel naar het ziekenhuis.

Het ongeval staat op beeld van een beveiligingscamera. De politie heeft de beelden bekeken, verklaringen van getuigen opgenomen en de verdachte op het bureau verhoord. Hij meende met oranje licht nog te kunnen oversteken. In de loop van de avond mocht de verdachte het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden