Clicky

 
Transport Online - 13 t/m 17 maart: nachtelijke afsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel A2 Maastricht

13 t/m 17 maart: nachtelijke afsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel A2 Maastricht

13 t/m 17 maart: nachtelijke afsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel A2 Maastricht
09-03-2017 10:06 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

Voor goed functionerende en veilige tunnels voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit. Van 13 t/m 17 maart 2017 voert Rijkswaterstaat van 22.00 tot 06.00 uur nachtelijk onderhoud uit aan de Koning Willem-Alexandertunnel in de A2 bij Maastricht en is telkens één tunnelbuis dicht voor onderhoud.

Op deze manier blijven de tunnels schoon, werken alle voorzieningen en kunnen we regelmatig controleren hoe alle technische systemen functioneren. Indien nodig worden er updates van de systemen doorgevoerd. Binnenkort vindt het derde onderhoudsmoment voor de Koning Willem-Alexandertunnel plaats.

4 nachtelijke afsluitingen

Rijkswaterstaat voert het onderhoud uit in de nachtelijke uren om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken. Het komende onderhoud wordt uitgevoerd in vier nachten. Elke nacht wordt telkens één buis afgesloten. Het onderhoud is gepland op de volgende momenten:

  • Van maandag 13 maart 22.00 uur tot dinsdag 14 maart 06.00 uur: afsluiting van de onderste tunnelbuis (A2) in zuidelijke richting (Geusselt richting Europaplein).
  • Van dinsdag 14 maart 22.00 uur tot woensdag 15 maart 06.00 uur: afsluiting van de onderste tunnelbuis (A2) in noordelijke richting (Europlein richting Geusselt).
  • Van woensdag 15 maart 22.00 uur tot donderdag 16 maart 06.00 uur: afsluiting van de bovenste tunnelbuis (N2) in zuidelijke richting (Geusselt richting Europaplein).
  • Van donderdag 16 maart 22.00 uur tot vrijdag 17 maart 06.00 uur: afsluiting van de bovenste tunnelbuis (N2) in noordelijke richting (Europlein richting Geusselt).

De omleidingsroutes worden aangegeven op de informatieborden langs de weg. De verkeershinder is naar verwachting beperkt.

Gepland onderhoud aan de Koning Willem Alexandertunnel

Deze nachtelijke afsluitingen maken onderdeel uit van een reeks geplande werkzaamheden voor 2017. Bij het plannen van onderhoudswerkzaamheden is rekening gehouden met onder andere vakantieperiodes en feestdagen. De planning is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en onze partners in de regio.

Avenue2 instandhouding

Om de tunnel te onderhouden heeft Rijkswaterstaat een contract afgesloten met Strukton. Onder de naam Avenue2 Instandhouding voeren zij de komende zeven jaar het onderhoud van alle installaties en systemen in de tunnel uit. Denk daarbij aan camera’s, (nood)verlichting, vluchtdeuren, brandblusinstallaties, besturingssoftware en ventilatoren. Andere reguliere marktpartijen met wie Rijkswaterstaat al bestaande contracten heeft, werken aan het onderhoud van bijvoorbeeld de openbare verlichting buiten de tunnel. Ook voeren zij asfalteringswerkzaamheden, groenonderhoud en werkzaamheden aan geleiderail en ander wegmeubilair uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden