Clicky


Froukje Kuperus kreeg meer respect voor vrachtwagenchauffeurs na pretles

Froukje Kuperus kreeg meer respect voor vrachtwagenchauffeurs na pretles [+foto's]
08-03-2017 20:10 | Transport | auteur Redactie [FE]

DRACHTEN - "Wauw!! Wat een ervaring!", dat was de eerste reactie van Froukje Kuperus-Baron uit Drachten nadat zij een pretles vrachtwagen rijden erop had zitten.

Voor haar 51-ste verjaardag had Froukje van haar schoonmoeder een pretles rijden in een vrachtwagen bij Kreeft opleidingen cadeau gekregen. Deze werd vandaag verzilverd.

"Prachtig om eens te beleven. Fijn dat schoonma en mijn dochter Lianne Kuperus ook mee mochten in de vrachtwagen, zo kon alles vastgelegd worden", vertelt Froukje.

Het was eerst even wennen aan de vrachtwagen en het rijden en het schakelen. Maar later mocht Froukje toch even Drachten inrijden.

Volgens de instructeur was Froukje goed genoeg om zelf beroepschauffeur te worden. Daar voelt Froukje op dit moment niets voor: "Nou voor een uurtje vond ik het eerst wel even goed geweest. Maar ik kan me altijd nog laten omscholen."

Het heeft Froukje wel een andere kijk op het chauffeursvak gegeven: "Wat heb ik een respect voor de vrachtwagenchauffeurs, voor hen die dagelijks op zo'n "beest" mogen rijden!"