Clicky


Eerste paal logistiek centrum DB Schenker in Venlo geslagen

Eerste paal logistiek centrum DB Schenker in Venlo geslagen
08-03-2017 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - Op de strategisch gelegen locatie ‘Trade Port Noord’ in Venlo werd op dinsdag 7 maart officieel het startschot gegeven voor de bouw van een modern logistiek centrum. Het gebouw werd via een virtuele tour gepresenteerd aan de genodigden en vervolgens werd op de bouwplaats de eerste paal opgetrokken.

In opdracht van vastgoedspecialist WDP, bouwt Willy Naessens Nederland voor logistiek dienstverlener Schenker Logistics BeNeLux een logistiek centrum van ongeveer 50.000 m². "De ontwikkeling van deze multi-user locatie, versterkt onze aanwezigheid op deze logistieke hotspot te Venlo en bevestigt ook onze aanpak voor het uitbouwen van een langdurig partnerschap met onze klanten", aldus Rien van Ast, General Manager Nederland bij WDP.

"De bouw van deze nieuwe site is onderdeel van onze strategie om voortdurend te innoveren en onze duurzaamheid te verbeteren. Onze partner WDP bouwt dit logistiek centrum op basis van 'BREEAM Very Good'. Deze normen sluiten naadloos aan op de doelstelling van DB Schenker om eco-pionier te worden binnen de sector Transport en Logistiek," zegt Marcel Wijnhoven Senior Vice President Contract Logistics bij Schenker Logistics Benelux.

De eerste klant in het nieuwe warehouse is De’Longhi Group, producent van kleine huishoudelijke apparatuur. Vanaf september 2017 zijn naar verwachting circa 100 medewerkers in het logistieke centrum werkzaam. Met de bouw van de nieuwe site faciliteert Schenker Logistics BeNeLux in de groei van het klantenbestand en werkgelegenheid in de regio Venlo en beantwoordt het bedrijf aan de nog steeds groeiende vraag naar logistieke services.

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, is verheugd met het nieuwe logistiek centrum. “Van harte gefeliciteerd! Dit hoogwaardig distributiecentrum sluit uitstekend aan bij de bestaande bedrijvigheid in de regio, zorgt voor extra banen en versterkt de logistieke positie van Trade Port Noord. De regio Venlo-Venray is in 2016 door Logistiek Magazine voor de negende keer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. De vestiging van dit nieuwe distributiecentrum van Schenker Logistics Benelux toont aan dat er ook in 2017 nog steeds volop groei zit in deze economische sector. Vanuit de Provincie Limburg zullen we dus blijven werken aan het aantrekkelijk houden van onze regionale economie.”

In de Benelux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supply chain management. Samen met de negen andere clusters in Europa, vormt Schenker Logistics BeNeLux regio Europa.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS