Clicky

 
Transport Online - Eindbod cao: tien procent loonsverhoging in drie jaar maar halvering overurentoeslag

Eindbod cao: tien procent loonsverhoging in drie jaar maar halvering overurentoeslag

Eindbod cao: tien procent loonsverhoging in drie jaar maar halvering overurentoeslag
08-03-2017 12:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Alle chauffeurs én logistieke medewerkers die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen, bijna 140.000, gaan er in de komende 3 jaar minimaal tien procent in loon op vooruit. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen die vannacht tot een eindbod van TLN hebben geleid. 

Egon Groen, bestuurder FNV Transport en Logistiek: "De Lonen gaan met twee procent omhoog per 1 juli 2017, 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Op diezelfde data wordt in drie stappen een extra periodiek aan alle loonschalen toegevoegd van uiteindelijk vier procent in totaal."

Daarnaast krijgt de werknemer meer zeggenschap over zijn werktijden, doordat hij aan kan geven hoeveel uur hij maximaal per vier weken wil werken. Ook wordt er een persoonlijk keuzebudget ingevoerd, waarmee de werknemer tot maximaal 18 duurzame inzetbaarheidsdagen kan kopen. Het basissalaris van chauffeurs wordt verhoogd met een toeslag van 2,25 procent terwijl de overurentoeslag wordt in stappen verlaagd naar 15 procent. De overurentoeslag wordt per 1 juli 2017 verlaagd naar 25 procent, per 1 januari 2018 naar 20 procent en per 1 januari 2019 naar 15 procent.

De arbeidsvoorwaarden die de werkgever dient toe te passen op zowel binnenlandse als buitenlandse inleenkrachten en uitzendkrachten is uitgebreid, om de mogelijkheden voor oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden nog verder in te perken.

Met het eindbod van TLN komt ook een einde aan de KNV cao, omdat de huidige twee cao's in de transportsector worden samengevoegd. Groen: "Ondanks de verbeteringen, zullen er ook werknemers door het eindbod benadeeld worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om werknemers die veel overuren maken of toeslagen krijgen. Ook de werknemers die voorheen onder de KNV-cao vielen, zullen met enkele verslechteringen te maken krijgen. Wij gaan het eindbod daarom de komende weken aan onze leden voorleggen."

 De nieuwe cao zal gelden van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. 

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden