Clicky


Circle LogistiX failliet verklaard

Circle LogistiX failliet verklaard
08-03-2017 10:07 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

DODRECHT - Voor de rechtbank van Dordrecht is op dinsdag 7 maart Circle LogistiX failliet verklaard.

Het faillissement kwam niet helemaal als een verrassing. (Oud) werknemers meldden eind februari al dat het faillissement was aangevraagd nadat zij al sinds januari geen loon meer hadden ontvangen.

Mede-eigenaar Maurice Seltenrijch reageerde nogal laconiek op het faillissement en zei:  “Het klinkt misschien gek, maar de faillissementsaanvraag vind ik super. Ik wilde zelf faillissement aanvragen, maar een aandeelhouder hield dat tegen. Nadat ik van deze aanvraag hoorde heb ik de rechtbank Rotterdam gebeld of de behandeling niet eerder daar mag. Helaas mislukte dat. In Dordrecht is het elke twee weken en dat duurt nog even.”

Circle LogistiX startte 4 oktober vorig jaar het failliet verklaarde Nesselande Logistics door. Volgens Maurice Seltenrijch kocht hij toen een "kat in de zak".

De curator van het failliete Circle LogistiX, mr. Warringa, was woensdagochtend niet in de gelegenheid om toelichting te geven op het faillissement.

Bij het bedrijf werkten rond de 22 werknemers. Seltenrijch gaf in een eerder interview aan nog niet te weten of hij verder wil in de transportbranche. Een doorstart van Circle LogstiX lijkt dan ook niet voor de hand te liggen.