Transport Online - IBM en Maersk onthullen eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector

 


IBM en Maersk onthullen eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector

IBM en Maersk onthullen eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector
07-03-2017 11:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NEW YORK - IBM en Maersk hebben deze week aangekondigd samen te werken aan een nieuwe blockchain oplossing die het papierwerk rondom de wereldwijde supplychain digitaliseert. De oplossing helpt bij het managen en volgen van tientallen miljoenen zeecontainers over de hele wereld, brengt transparantie in alle onderdelen van de logistieke keten terug en garandeert de veilige uitwisseling van informatie tussen handelspartners. Zodra de oplossing op grote schaal in gebruik wordt genomen, kan dit de logistieke sector in potentie miljarden dollars besparen.

Omdat de scheepvaart goed is voor ongeveer negentig procent van de wereldhandel in goederen, hebben IBM en Maersk met een netwerk van verladers, expediteurs, rederijen, havens en douane, een oplossing gecreëerd die naar verwachting later dit jaar in productie gaat.

In een Europees proefproject werden goederen van Schneider Electric vervoerd van de Rotterdamse haven naar de haven van Newark op een Maersk Line containership.

Ook het internationale vervoer van bloemen naar Royal FloraHolland uit Kenia, mandarijn sinaasappels uit California, en ananassen uit Colombia maakten gebruik van de oplossing om zendingen in de Rotterdamse haven te bevestigen.
 
Naast het verminderen van complexiteit en het op een veilige, accurate en efficiënte manier delen van data tussen handelspartners, helpt de oplossing bij het verminderen van barrières in de supply chain. Hierdoor zou de wereldwijde bbp met bijna vijf procent kunnen stijgen en het totale handelsvolume met vijftien procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden