Clicky


XPO Logistics breidt samenwerking met Groupe SEB uit

XPO Logistics breidt samenwerking met Groupe SEB uit
07-03-2017 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - XPO Logistics heeft een contractverlenging ondertekend met de mondiale gigant voor huishoudelijke apparaten en kookgerei Groupe SEB. Het nieuwe meerjarencontract heeft een waarde van meerdere miljoenen Britse ponden. Binnen het nieuwe contract zal XPO de supply chain van Groupe SEB stroomlijnen door de klant op te nemen in een innovatief bedrijfsmodel met gezamenlijke faciliteiten voor meerdere gebruikers.

XPO Logistics verzorgt sinds meer dan 15 jaar binnenlandse transportdiensten voor Groupe SEB in heel Frankrijk. Sinds 2015 levert het bedrijf ook oplossingen voor de distributie in Spanje en Portugal en transportdiensten op Europees vlak.

Het nieuwe contract voorziet dat de opslagactiviteiten van Groupe SEB in het Verenigd Koninkrijk worden samengebracht in een gezamenlijk distributiecentrum van XPO Logistics in West Hallam, Derby. Door het gedeeld gebruik heeft de hub in West Hallam de nodige capaciteit en flexibiliteit om tijdens piekperiodes een volumeverdubbeling van de opslag op te vangen. De faciliteit zal dagelijks leveringen, vooral uit Frankrijk en China, binnenkrijgen.

Het werk van XPO Logistics zal voornamelijk bestaan uit opslag, orderverzameling en behandeling van producten voor Groupe SEB. Ook zal XPO Logistics Transport Solutions leveringen verzorgen voor retailketens in winkelstraten, voor de eigen Home & Cook winkels van Groupe SEB en voor een groeiend aantal bestellingen die door individuele eindgebruikers via de webwinkel van Groupe SEB worden geplaatst.

De overplaatsing naar West Hallam is het meest recente voorbeeld van supply-chain integratie door XPO Logistics met als resultaat kostenbesparingen, meer efficiëntie en meer flexibiliteit door gedeeld gebruik van faciliteiten.

Ongeveer de helft van de in de nieuwe warehouse gevoerde SKU's vereisen nog een extra handeling voorafgaand aan de verzending. Deze handeling omvat onder meer het omverpakken van producten van buitenverpakking naar detailverpakking, het toevoegen van gratis monsters, bijvoorbeeld zakjes koffie, en het aanbrengen van klantspecifieke barcode-labels.

Malcolm Wilson, Managing Director Supply Chain bij XPO Logistics Europe, verklaart: "Wij hebben mogelijkheden kunnen identificeren voor het stroomlijnen van de supply chain van Groupe SEB en gaan deze in het proces implementeren. Wij hebben het volste vertrouwen dat onze klant hier in de toekomst blijvend voordeel uit zal halen. Uiteraard zijn wij verheugd dat wij onze langdurige relatie kunnen voortzetten met een zeer succesvolle klant, die wereldwijd gemiddeld zes producten per seconde verkoopt."

Bryan Lawrence, Warehouse and Distribution Manager bij Groupe SEB, voegt hieraan toe: "Wij werken op een snel bewegende markt met een scherpe concurrentie. Dan is het geruststellend te kunnen rekenen op een betrouwbare, flexibele en actief reagerende partner voor onze supply chain."