Transport Online - UPS wint zaak bij Europees hof over TNT

UPS wint zaak bij Europees hof over TNT

UPS wint zaak bij Europees hof over TNT
07-03-2017 10:34 | Algemeen | auteur ANP

LUXEMBURG - De Amerikaanse pakketvervoerder UPS heeft een zaak gewonnen van de Europese Commissie bij het zogeheten Gerecht van de Europese Unie. De zaak draait om de mislukte overname van de Nederlandse branchegenoot TNT begin 2013.

De Europese Commissie had die overname gedwarsboomd vanwege zorgen dat die tot hogere prijzen voor consumenten zou leiden en te weinig concurrentie zou overlaten. UPS had voor die uitspraak zijn bod op TNT overigens al ingetrokken, maar ging desondanks in beroep.

Het hof heeft nu het besluit nietig verklaard omdat de commissie een procedurefout heeft gemaakt, waardoor de rechten van de verdediging van UPS zijn geschonden. Vorig jaar werd TNT overgenomen door het eveneens Amerikaanse FedEx.

De commissie, die in hoger beroep kan gaan, gaf aan de uitspraak te bestuderen. UPS mag door het vonnis eventueel een schadevergoeding claimen. Volgens een woordvoerder van UPS is het vooral belangrijk dat de procedures en criteria rond fusies en overnames in Europa worden opgehelderd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen