Clicky


GEFCO Benelux breidt logistieke aanbod uit en opent drie distributiecentra in Nederland

GEFCO Benelux breidt logistieke aanbod uit en opent drie distributiecentra in Nederland
06-03-2017 13:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - In januari is GEFCO officieel gestart met een nieuwe activiteit in Nederland: het platform in Zaandam is het eerste van drie warehouses dat wordt ingezet voor de distributie van reserveonderdelen. Hiervandaan wordt de opslag, picking en verdere distributie voor de Nederlandse markt verzorgd. Dit eerste logistieke platform heeft afgelopen week navolging gekregen in Hoogeveen (Drenthe). Op korte termijn opent de derde locatie in Waalwijk (Noord-Brabant).

Vanuit de drie warehouses in Nederland zal GEFCO leveren aan meer dan 1000 dealers van een auto retail netwerk. GEFCO ontwikkelde een innovatieve oplossing, van opslag en order picking tot fysieke distributie die volledig voldoet aan de nieuwe logistieke ambities van de klanten.

GEFCO heeft een breed team samengesteld met lokale en internationale experts uit het eigen netwerk om dit project in de steigers te zetten en te operationaliseren.

Fabrice Barthe, Algemeen Directeur GEFCO Benelux: “GEFCO is in staat om te luisteren naar zijn klanten en innovatieve oplossingen voor te stellen die voldoen aan alle eisen. Dit project is door goed teamwork tot stand gekomen. We hebben een pragmatisch en competitief aanbod kunnen doen waardoor deze opdracht ons is gegund. Dit is een grote stap met betrekking tot het uitbreiden van onze activiteiten, in Nederland en in de Benelux.”

Romain Leblanc, Finished Vehicle Logistics Director voor de Benelux: “GEFCO heeft met een een team van interne deskundigen een bod opgesteld dat warehousing, orderpicking en distributie via bestelauto's omvat. GEFCO won deze opdracht door de combinatie van een concurrerend bod en het voorstellen van een gedurfd en innovatief pakket aan oplossingen. We zijn druk bezig het voorstel uit te rollen over drie logistieke platformen. GEFCO heeft zijn vermogen bewezen om klanten te kunnen aansturen in hun Supply Chain transformatiepoject, van engineering tot implementatie. Het niveau en de ervaring van ons team zorgt ervoor dat wij onze beloftes ook kunnen nakomen.“

Deze eerste warehousing platforms in Nederland plaatsen GEFCO in een ideale positie om het logistieke aanbod in de regio verder uit te bouwen.