Transport Online - TMG akkoord met bod Mediahuis

TMG akkoord met bod Mediahuis

TMG akkoord met bod Mediahuis
05-03-2017 19:47 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft een principe-akkoord bereikt over een overname door het Belgische krantenbedrijf Mediahuis. Daarvoor hebben de commissarissen van het moederbedrijf van De Telegraaf en Privé hun eigen bestuurders aan de kant geschoven, werd zondagavond bekend.

Mediahuis trekt samen op met de investeringsmaatschappij van TMG grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, VP Exploitatie,en lijkt de strijd nu definitief te hebben gewonnen van John de Mol. Die verhoogde afgelopen week via zijn investeringsmaatschappij Talpa nog zijn bod op TMG naar 6,35 euro per aandeel. TMG stemt echter in met het bod van Mediahuis/VP Exploitatie, dat zondag met 10 eurocent werd verhoogd naar 6 euro per aandeel.

Daarvoor moesten de bestuurders van TMG wijken. Dat besluit was volgens de toezichthouders "onvermijdelijk'', omdat het bestuur zich onrealistisch en niet constructief zou hebben opgesteld in de onderhandelingen met Mediahuis. Daardoor ontstond volgens de commissarissen het risico dat het Belgische bedrijf eenzijdig een bod zou uitbrengen, zonder de eerder overeengekomen garanties voor TMG.

Bestuursvoorzitter Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp lieten zaterdag aan het begin van de avond weten niet akkoord te gaan met het voorstel van Mediahuis, zei commissaris Jan Nooitgedagt in een telefonische toelichting. "Daarmee kwamen we in heel onzeker vaarwater, wat niet goed zou zijn voor TMG''', stelde hij. "De deal was zo goed, dat we vonden dat we wel moesten tekenen. Het is enorm spijtig dat we het bestuur daarvoor moesten schorsen.''

In het nu gesloten akkoord is vastgelegd dat TMG zijn identiteit en Amsterdamse hoofdkantoor houdt en dat de journalistieke onafhankelijkheid binnen het bedrijf ook op lange termijn overeind blijft. Alle merken, waaronder De Telegraaf, blijven bestaan en er zou geen sprake zijn van omvangrijk banenverlies door de overname. De lopende reorganisatie wordt wel doorgezet.

Het bod van Mediahuis/VP Exploitatie heeft een totale waarde van circa 278 miljoen euro. Beide partijen verwachten de overname in het derde kwartaal af te kunnen ronden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions