Clicky


Wilders bezoekt Volendam na stop campagne

Wilders bezoekt Volendam na stop campagne
03-03-2017 17:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

VOLENDAM - PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag toch een bezoek gebracht aan Volendam, nadat een flyeractie in het dorp die voor afgelopen zaterdag was gepland niet door was gegaan.

Wilders schortte vorige week zijn publieke verkiezingscampagne op nadat de dienst die hem beveiligt in opspraak was gekomen. Een agent uit zijn beveiligingsteam wordt ervan verdacht te loslippig te zijn geweest. Woensdag kondigde Wilders aan dat hij de straat weer op zou gaan.

De PVV-leider noemt het geweldig dat voor hem de campagne weer is begonnen. "Ik denk dat het veilig genoeg is om naar buiten te gaan'', aldus Wilders vrijdag. "Ik ben best weleens bang, maar ik moet campagne voeren en ik wil ook campagne voeren. 100 procent veiligheid is er nooit, maar ik heb aan de andere kant ook geweldige mensen die mij beveiligen''.

Wilders' bezoek aan Volendam vrijdag was niet aangekondigd. De PVV-leider bezocht er een horecaondernemer die hem eigenlijk afgelopen weekeinde al zou ontvangen. Wilders dronk er een biertje en kreeg een visje.