Clicky


GINAF Service levert unieke GINAF trekker aan Van Rijn

GINAF Service levert unieke GINAF trekker aan Van Rijn
03-03-2017 16:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - Van Rijn Speciaal B.V. uit Harderwijk maakt sinds september 2013 onderdeel uit van Kraanverhuur Dick ten Klooster B.V. uit Hasselt. Zij hebben bij Ginaf Service Ederveen B.V. de vraag neergelegd om hun trekker X 3233-S van 2002 te vervangen.

Van Rijn Speciaal B.V. is gespecialiseerd in onder andere het verplaatsen van huizen en woonwagens. In eerste instantie is er gesproken om de trekker te vervangen voor een vergelijkbaar nieuwe GINAF. Gaandeweg de gesprekken kwam echter de wens naar voren om toch een hoger laadvermogen te verkrijgen zonder dat dit ten koste van de wendbaarheid zou gaan.

Tevens moest het ook mogelijk zijn om de assen goed uit te kunnen nutten.

Dit heeft er in geresulteerd dat begin 2017 van Rijn Speciaal B.V. uit Harderwijk de zeer unieke GINAF G6 4240-CS trekker in gebruik genomen. Het basisvoertuig is een DAF XF FTM trekker welke met de nodige aanpassingen bij DAF besteld is. GINAF Trucks in Veenendaal heeft de achterste aangedreven as in Wide Spread opstelling geplaatst, in combinatie met de vermaande GINAF starre as besturing EVS. Tevens is het chassis van hydraulische vering (HPVS) op as drie en vier voorzien.

Door de achterste as in Wide Spread opstelling te monteren is er een trekker ontstaan met een zeer hoog totaal GVW van 40 ton en welke door de achterasbesturing ook nog eens zeer wendbaar is! Als extra optie is de HPVS van de mogelijkheid voorzien om tijdens rangeren de hoogteregeling van het GINAF chassis links en rechts onafhankelijk te  bedienen. Dit geeft de chauffeur de mogelijkheid om de oplegger, en dus ook de kwetsbare lading, tijdens het nemen van een hoogteverschil zo vlak mogelijk te houden.

Tevens kan tijdens het rangeren de starre as besturing EVS onafhankelijk van de beide mechanisch gestuurde voorassen bediend worden, om desgewenst in krappe situaties de achteras meer- of juist tegen te laten sturen ten opzichte van de voorassen of om eventueel in de “hondengang” te gaan rijden. De wens van de klant was om de achterassen, in Tridem opstelling, van aluminium spatschermen te voorzien.

Doordat lucht geveerde voorloopas hefbaar is kon er niet worden gekozen voor aluminium spatschermen uit één stuk in verband met de hoogte. Daarom heeft Ginaf Service Ederveen B.V. op de auto van maatwerk spatschermen gemonteerd en tegelijkertijd het gehele chassis ook met aluminium traanplaat dichtgelegd.

Tevens is er onder andere een verlaagde trekbalk met vangmuil gemonteerd voor het trekken van een wipkar met ballast voor één van de zware telescoopkranen van het moederbedrijf Kraanverhuur Dick ten Klooster B.V. Verder zijn er diverse accessoires gemonteerd waaronder een magnetron.

Door gebruik te maken van een zware omvormer is er de mogelijkheid om, op de aan de buitenzijde van de trekker gemonteerde wandcontactdoos, een externe 220V compressor of desgewenst bijvoorbeeld een slijptol aan te sluiten.

De cabine is van reclame en striping voorzien waarna deze geheel in de blanke lak gespoten is door spuiterij van de Weijer uit Lunteren.

Foto's

  • J.Roeland
    GUBBELS
  • J.Roeland
    F. VEREIJKEN &ZN