Clicky


Vrachtwagenchauffeur de cel in na verduisteren bloemenkarren

Vrachtwagenchauffeur de cel in na verduisteren bloemenkarren
03-03-2017 15:41 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Een vrachtwagenchauffeur die in 2015 van een bedrijf bloemenkarren verduisterde heeft donderdag een celstraf opgelegd gekregen van zeven maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Met een proeftijd van twee jaar onder toezicht van de reclassering.

De man nam in de periode van 1 januari 2015 tot en met 28 november 2015 bij een bedrijf in Veghel en De Mortel meer bloemenkarren (ook wel Denen of Deense karren genoemd) mee dan op de orderbon stonden vermeld en verkocht deze later door aan derden.

De verdachte gaf als reden voor de verduistering op dat hij in financiële problemen verkeerde. De verdachte liep, volgens de rechtszaak, ten tijde van het plegen van de onderhavige feiten nog in de proeftijd van een voorwaardelijke straf wegens het telen van hennep. Daarnaast is de verdachte eerder veroordeeld voor een vermogensdelict, te weten op 31 oktober 2014 en heeft hiervoor een taakstraf opgelegd gekregen. De rechtbank heeft in haar uitspraak hier rekening mee gehouden en de maximale straf voor dit vergrijp opgelegd aan de chauffeur.