Celstraf voor derde verdachte busoverval Almere

Celstraf voor derde verdachte busoverval Almere
01-03-2017 17:00 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - Ook de derde verdachte van een gewapende overval op een bus in Almere vorig jaar juni is veroordeeld tot een celstraf. De rechtbank in Lelystad legde woensdag de 23-jarige man uit Almere dertig maanden gevangenisstraf op, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Bij de overval door drie verdachten werden de chauffeur en een passagier van een Connexxion-bus bedreigd met een mes. Volgens de rechtbank hebben zij daarvan nog geruime tijd de gevolgen ondervonden.

De overval was vorig jaar een van de dieptepunten in een reeks incidenten in het openbaar vervoer in Almere. In april staakten buschauffeurs om meer veiligheid in hun bussen af te dwingen. Toen kort na de overval bussen met stenen werden bekogeld, schrapte Connexxion tijdelijk zelfs enkele lijnen in de Kruidenwijk in Almere.

Geweld tegen buschauffeurs brengt volgens de rechtbank maatschappelijke onrust en verontwaardiging teweeg. Die is meegenomen in de strafmaat. In oktober werden al twee anderen veroordeeld. De hoofdverdachte kreeg 3,5 jaar cel, een medeverdachte twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden