Clicky

 
Transport Online - Hogere boete voor transportbedrijf na hoger beroep Schultz

Hogere boete voor transportbedrijf na hoger beroep Schultz

Hogere boete voor transportbedrijf na hoger beroep Schultz
01-03-2017 11:56 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Een transportbedrijf uit Surhuisterveen moet een boete van ruim 13.000 euro betalen na het ontbreken van een aantal tachograafschijven. Eerder had de rechtbank na een hoger beroep van het transportbedrijf de boete verlaagd en veroordeeld tot het betalen van een boete van slechts 1.500 euro omdat ze vond dat het kleine transportbedrijf een hoge boete niet zou kunnen dragen. Minister van Infrastructuur en Milieu Schultz- Van Haegen ging hiertegen echter in hoger beroep. Vanochtend, woensdag 1 maart, deed de rechter uitspraak.

Het bewuste transportbedrijf kreeg op 6 januari 2015 controle van het ILT. Tijdens deze controle bleek dat de transportondernemer voor een aantal dagen dat er wel met een vrachtwagen werk was verricht maar dat er geen tachograafschijven aanwezig waren of kon worden overlegd. Volgens de transportondernemer kwam dit door een recentelijke verhuizing van het transportbedrijf. De transportondernemer stuurde later aslnog de schijven op ter controle.

Volgens Schultz, en de Raad van State, betreft het hier drie overtredingen in plaats van slechts één overtreding zoals de rechtbank eerder oordeelde, en was de transportondernemer al eerder de fout ingegaan in 2014. Volgens Schultz zou een mildere uitspraak andere transportbedrijven kunnen motiveren om te frauderen met de rij- en rusttijden. Zij kreeg hierin van de Raad van State gelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden