Clicky

 Wapen Franse agent gaat per ongeluk af tijdens toespraak Hollande

Wapen Franse agent gaat per ongeluk af tijdens toespraak Hollande
28-02-2017 19:57 | Buitenland | auteur ANP

VILLOGNON - Terwijl president Hollande dinsdag bij de officiële opening van een nieuw tgv-traject een toespraak hield, is per ongeluk het wapen van een scherpschutter van de politie afgegaan. Twee omstanders raakten licht gewond, meldde de krant Ouest France op zijn website.

Hollande verrichtte in Villognon, bij Angoulême in het westen van Frankrijk, de officiële opening van een nieuw traject van de hogesnelheidstreinverbinding tussen Parijs en Bordeaux. De agent, lid van een speciale beveiligingseenheid van de politie, stond op ongeveer honderd meter afstand van de partytent waar de president sprak. Het wapen ging per ongeluk af toen hij van positie veranderde.

"Ik hoop dat het niets ernstigs is. Ik denk het niet'', zei Hollande, die opkeek maar na enkele ogenblikken verder ging met zijn toespraak.

Door het schot raakten een ober en een medewerker van een spoorwegonderhoudsbedrijf licht gewond aan hun kuiten. De hulpdiensten ontfermden zich over hen en ook Hollande kwam hen beterschap wensen alvorens terug te keren naar Parijs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions