Transport Online - Twee keer Actros voor Dutch Quality Flowers

Twee keer Actros voor Dutch Quality Flowers

Twee keer Actros voor Dutch Quality Flowers
28-02-2017 13:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HONSELERSDIJK - Mercedes-Benz Maasdijk heeft afgelopen jaar twee keer een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1848 LS mogen afleveren aan Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk.

Dutch Quality flowers werd bij de eerste nieuwe Actros flink verrast door het lage brandstof verbruik,  de royale cabine en het uitzicht vanuit de cabine. Dit gaf de doorslag om bij de volgende vervanging opnieuw voor Mercedes-Benz te kiezen. Beide trucks worden ingezet als lijnrijder naar Groot-Brittannië.

De nieuwste aanwinst van Dutch Quality Flowers, een Actros 1848 LS, werd eind vorig jaar geleverd door Mercedes-Benz Maasdijk. Eerder dat jaar leverde de Mercedes-Benz dealer al een Actros 1848 LS . Beide vrachtwagens worden dubbel bemand ingezet, met gekoeld transport, als lijnrijder met bloemen en planten naar Groot-Brittannië. Veiligheid is na brandstofverbruik een belangrijke eis van Dutch Quality Flowers. “Het overzicht vanuit de cabine moet natuurlijk altijd goed zijn,” meent eigenaar Marco Duivenvoorden.

“Maar omdat we in Groot-Brittannië links rijden, speelt het een nog belangrijkere rol om zicht op de dode hoek te houden. Bij de Actros trucks is het overzicht vanuit de cabine zo goed dat ik de chauffeurs met een gerust hart naar Groot-Brittannië kan sturen.”

Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van het wagenpark van de Zuid-Hollandse bloementransporteur uit Mercedes-Benz maar dat is niet altijd zo geweest. De keuze voor Mercedes-Benz kwam voort uit nieuwsgierigheid, vertelt eigenaar Marco Duivenvoorden.

“Ik hoorde steeds betere verhalen over de vrachtwagens. Vooral qua brandstofverbruik en dat kan ik inmiddels beamen. De trucks van Mercedes-Benz zijn erg zuinig.” Omdat de trucks dubbelbemand als lijnrijder worden ingezet, speelt comfort in de cabine ook een belangrijke rol bij de keuze.

“De auto’s van Mercedes-Benz worden af fabriek geleverd met een rijke en luxe uitrusting. Dat hoef je er niet apart bij te bestellen,” vertelt Duivenvoorden. “Het zijn comfortabele auto’s met veel bedieningsgemakken.”

Waar het uiterlijk bij sommige transportbedrijven een ondergeschikte rol speelt, vindt Marco Duivenvoorden de uitstraling van zijn vrachtwagens belangrijk. De groene bloemenauto’s van Dutch Quality Flowers zijn dan ook te herkennen aan de luxe opleggers die door schilder Paul Kerrebijn zijn verfraaid met afbeeldingen van schepen en treinen.

“We hebben er daarom bewust voor gekozen om de trekkers zo rustig mogelijk te houden,” vertelt Marco Duivenvoorden. “De Actros heeft van zichzelf al een strak uiterlijk. Het enige wat we nog moesten doen, was de trucks in dezelfde kleur als de oplegger spuiten.”

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk is al 25 jaar gespecialiseerd in het gekoeld transport van bloemen en planten. Het wagenpark van de lijnrijder bestaat uit drie trucks waarvan twee van Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft 10 medewerkers in dienst.

Foto's

 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
 • J.Roeland
  VAN VELDHUIZEN
 • J.Roeland
  RENÉ LAMMERS
 • J.Roeland
  Simon Loos

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen