Clicky

 
Transport Online - ILT en douane onderscheppen vervuild papierafval

ILT en douane onderscheppen vervuild papierafval

ILT en douane onderscheppen vervuild papierafval
27-02-2017 18:50 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de douane hebben circa 4000 ton verontreinigd papierafval onderschept in de Rotterdamse haven. De balen oud papier waren gemengd met ander afval zoals luiers, plastic, blik en textiel. Deze export is verboden.

De inspectie heeft de Britse papierhandelaar gewaarschuwd. Met dit bedrijf zijn afspraken gemaakt om herhaling te voorkomen. De handelaar had het papier gekocht van een Ierse producent maar is er zelf verantwoordelijk voor dat het niet vervuild geëxporteerd wordt. De ILT is ook met de Ierse autoriteiten in gesprek om te zorgen dat deze verontreinigde transporten al in hun eigen land stoppen. Op hun verzoek is een deel van het vervuilde papierafval in Nederland verwerkt, op kosten van de Ierse producent.

Het afval zou van Ierland via Rotterdam naar China gaan. Er zijn in totaal 475 containers gecontroleerd. In 160 containers is vervuild papier aangetroffen. Daarvan zijn 107 containers teruggestuurd naar Ierland. De inhoud van de resterende 53 containers is in Nederland verwerkt. 
 
Regels afval 

De export van dit soort afval is aan Europese regels gebonden zodat er geen afval in Azië belandt zonder controle op de verwerking. In het kader van de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA) ziet de inspectie er op toe dat er geen afvalstoffen illegaal naar, uit en binnen Europa worden overgebracht. Met EVOA kunnen de inspectiediensten van de EU-lidstaten maatregelen treffen om de kwaliteit van het milieu te behouden, te beschermen en te verbeteren. En daarmee ook de bescherming van de menselijke gezondheid.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
  • J.Roeland
    Renewi

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats