Transport Online - Transporteur wil vrachtwagen aanslag Berlijn terug

Transporteur wil vrachtwagen aanslag Berlijn terug

Transporteur wil vrachtwagen aanslag Berlijn terug
25-02-2017 16:34 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Poolse eigenaar van de vrachtwagen waarmee in december in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt is gepleegd, wil zijn voertuig terug. Dat heeft hij zaterdag op de Poolse televisie gezegd. De oplegger staat op een verlaten parkeerplaats bij een politiebureau in Berlijn.

De vrachtwagen zelf wordt nog steeds onderzocht op sporen. Ariel Zurawski van het gelijknamige transportbedrijf stelt financiële problemen te hebben omdat hij de vrachtwagen al maanden niet kan inzetten. Inmiddels is de nood zo ernstig dat een faillissement dreigt.

De kans dat Zurawski zijn vrachtwagen terugkrijgt, is klein. Het Duitse museum Haus der Geschichte in Bonn overweegt namelijk een deel van de ’Berlijn-vrachtwagen’ tentoon te stellen. De vrachtwagen waarmee de bloedige aanslag op de kerstmarkt in Berlijn werd gepleegd, heeft volgens het museum maatschappelijke en historische relevantie.

De Poolse transporteur verlangt geen geld van Duitsland, maar vooral een snelle beslissing van de Duitse overheid. Na de eerste berichten in de Poolse media over zijn financiële problemen hebben mensen Zurawski spontaan geld aangeboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions