Transport Online - Twee nieuwe DAF XF FTG trekkers voor Gebroeders van Mourik

Twee nieuwe DAF XF FTG trekkers voor Gebroeders van Mourik

Twee nieuwe DAF XF FTG trekkers voor Gebroeders van Mourik
24-02-2017 17:02 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DE GLIND - De Gebroeders van Mourik uit De Glind hebben onlangs twee nieuwe DAF XF FTG trekkers in gebruik genomen. Deze voertuigen zijn aangeschaft ter uitbreiding van het wagenpark. Afgelopen jaren zijn er al diverse nieuwe en gebruikte GINAF’s via Ginaf Service Ederveen B.V. geleverd. Op basis van de goede relatie met Ginaf Service Ederveen B.V. zijn deze twee nieuwe DAF XF FTG trekkers ook via Ginaf Service Ederveen B.V. geleverd. 

De voorloopastrekkers zijn uitgevoerd met een 510 pk sterker motor en een AS-Tronic versnellingsbak met 16 versnellingen. De AS-Tronic is af fabriek geleverd met een  ZF-intarder. Dit zorgt ervoor dat de combinatie snel tot stilstand gebracht kan worden zonder dat er overmatige slijtage aan de remmen ontstaat.

Er is gekozen voor de kortste wielbasis van 3.95 meter, om een zo kort mogelijke wendbare combinatie te kunnen krijgen. De kipper-hydrauliektank en kisten zijn om deze reden tot één geheel geïntegreerd en achter de cabine geplaatst.

Het totaal GVW van de trekker is 28 ton omdat er een 9 tons vooras gemonteerd is. Door gebruik te maken van een schuifschotel kan iedere aangekoppelde trailer in de meest ideale positie aangekoppeld worden. De toch al rijk uitgeruste DAF trekkers zijn tevens van diverse extra accessoires voorzien, zoals diverse lampen, vlonder en zijskirts.

De af-Daf wit geleverde trekkers zijn in de karakteristieke Fendt kleuren van de Gebroeders van Mourik gespoten. Om het geheel compleet te maken is er ook nog in twee nieuwe Stas geïsoleerde kipper-opleggers geïnvesteerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions