Grieken eisen schadevergoeding van Heineken

Grieken eisen schadevergoeding van Heineken
24-02-2017 13:34 | Buitenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Heineken heeft een schadeclaim van ten minste 100 miljoen euro ontvangen van de Griekse bierbrouwer Macedonian Thrace Brewery (MTB). Heineken zou via zijn dochter Athenian Brewery jarenlang misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie in Griekenland. Het moet zich daarvoor nu bij rechtbank in Amsterdam gaan verantwoorden.

MTB heeft in Griekenland circa 6 procent van de biermarkt in handen, en is vooral bekend van zijn premium bier Vergina. De brouwer gaat naar eigen zeggen al bijna twintig jaar gebukt onder de dominantie van Athenian Brewery.

Athenian Brewery kreeg eind 2015 een boete van 31,5 miljoen euro van de Griekse mededingingsautoriteit, waartegen momenteel een hoger beroep loopt. De belangrijkste brouwer van Griekenland zou de concurrentie in het land jarenlang hebben gedwarsboomd door exclusieve deals te sluiten met winkeliers. Die kregen bijvoorbeeld kortingen als ze geen bier van concurrenten verkochten. Het beperken van die keuze zou ook hebben geleid tot hogere prijzen over de hele linie.

Heineken wilde desgevraagd geen inhoudelijk commentaar geven op de kwestie, maar bevestigde een dagvaarding te hebben ontvangen. Indien nodig zal de brouwer zich verdedigen tegen deze ,,speculatieve claim'', aldus een zegsman.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden