Clicky

 ACEA vraagt EC om op te treden tegen AdBlue fraude

ACEA vraagt EC om op te treden tegen AdBlue fraude
24-02-2017 11:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Europese vrachtwagenfabrikanten, verenigd in ACEA, hebben de Europese Commissie gevraagd om in actie te komen tegen de fraude met AdBlue.

"De European Automobile Manufacturers 'Association (ACEA) veroordeelt met klem de reclame, de verkoop en het gebruik van apparaatjes om emissieregelsystemen uit te schakelen", aldus secretaris-generaal van de ACEA Erik Jonnaert.

Recente berichten in de media lieten zien dat er op grote schaal gefraudeerd wordt met AdBlue middels de AdBlue killer die in vrachtwagens worden geïnstalleerd en waardoor het AdBlue systeem wordt uitgeschakeld.

Als er geen AdBlue injectie is, zal er geen NOx-reductie plaatsvinden. Dit bespaart transporteurs de kosten van AdBlue maar gaat ten koste van het milieu door de hogere NOx-emissies. De vrachtwagen komt eveneens in aanmerking voor lagere wegenbelastingen en andere voordelen van een Euro 6 vrachtwagen terwijl deze in de praktijk niet gebruikt wordt zoals deze werd ontworpen.

Er zijn veel websites waarop reclame gemaakt wordt voor en gehandeld wordt in de ADBlue killers zowel in als buiten de EU.

ACEA heeft in 2012 ook al eens bij de Europese Commissie en de lidstaten aan de bel getrokken om actie te ondernemen tegen deze frauduleuze pratijken maar daar werd geen actie op ondernomen.

ACEA vraagt nu aan de EC en de lidstaten om het maken van reclame voor de ADBlue killers te verbieden en een betere handhaving door politie op het gebruik en de exploitatie van de AdBlue killers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions