Vliegtuig door landingsgestel gezakt bij ruwe landing op Schiphol

Vliegtuig door landingsgestel gezakt bij ruwe landing op Schiphol [+foto's&video]
23-02-2017 17:30 | Ongevallen | auteur ANP

SCHIPHOL - Een vliegtuig met 59 mensen aan boord is donderdagmiddag door zijn landingsgestel gezakt op Schiphol. Het ging mis tijdens de landing op de Oostbaan. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij en zijn met bussen naar de terminal gebracht. Het toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe was vertrokken uit Edinburgh.

Hulpdiensten rukten massaal uit, maar al snel bleken de gevolgen mee te vallen. In eerste instantie hadden hulpdiensten laten weten dat het vliegtuig naast de baan was beland, maar Schiphol meldde later dat dit toch niet het geval was. Op foto's was te zien dat het toestel schuin op één vleugel leunend op het asfalt lag.

Het overige vliegverkeer werd volgens een woordvoerster van Schiphol niet gehinderd door het incident. Dat wil niet zeggen dat alles soepel verliep op de luchthaven: door de harde wind werden meer dan honderd vluchten geannuleerd en liepen veel andere vluchten vertraging op. Of het afbreken van het landingsgestel ook iets met de storm te maken had, is nog onbekend.

De Oostbaan bleef na het incident nog dicht, maar het vliegverkeer had daar geen last van. Alle binnenkomende vliegtuigen konden op de overige landingsbanen terecht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden